Fantasiespel! Kapitein Haak, Tinkerbell en CEO's in Luierbroekjes

Het piraten thema van Clover Living

Ooit een mini-piraat in je woonkamer gezien, op zoek naar een verborgen schat onder de bank? Of een fladderende fee die haar magische stof over de planten sprenkelt? Misschien een kleuter-CEO die vergaderingen plant tussen teddyberen en actiefiguren? 

Ja, lieve ouders, dit zijn de dagelijkse avonturen die zich afspelen in het hoofd van onze kleintjes. En het is die pure magie die wij met ons kinderbureau graag willen stimuleren. 

Dus duik met ons in de fantasierijke wereld van thematisch leren en spelen en ontdek waarom het zo belangrijk is voor onze kids!
 


Thematisch spelen is als het openen van een deur naar een andere wereld. Een wereld waar regels buigzaam zijn en de mogelijkheden eindeloos zijn. 


Maar waarom zijn deze thema's zoals piraten, feeën en kantoor zo aantrekkelijk voor kinderen? En hoe helpen ze het fantasiespel van onze kleintjes?


  • Herkenbaarheid: Via boeken, films en verhalen worden kinderen blootgesteld aan deze thema's. Het naspelen van deze avonturen geeft ze een gevoel van herkenning en betrokkenheid.
  • Rolmodellen: Ze kijken op naar kapiteins, feeën of volwassenen op kantoor en willen 'net als zij' zijn.

Daarom hebben we met Clover Living gekozen om deze thema's beschikbaar te maken voor onze kleintjes. Stijlvol, veilig en fun! 

Het kantoor thema van Clover Living
Het piraten thema van Clover Living
Het feeën them van Clover Living

Een duik in het fantasiespel: De voordelen


  • Een Veilige Plek: De fantasiewereld is een veilige plek waar kinderen hun angsten en zorgen kunnen verkennen en verwerken. Bang voor het donker? Als piraat of fee hebben ze de kracht om de schaduwen te verslaan!
  • Sociale Vaardigheden: Spelen met anderen rond een gemeenschappelijk thema leert ze samenwerken, delen, onderhandelen en conflicten oplossen. Wie wordt vandaag de piraat, en wie de kapitein?
  • Probleemoplossend denken: In hun eigen thema wereld komen ze uitdagingen tegen. Hoe vind je de schat? Hoe breng je de magie terug? Dit stimuleert hun creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Zo stimuleren we met ons kinderbureau de fantasiewereld van onze kinderen en leren we ze om op een veilige manier hun kwaliteiten te ontdekken.  

Hoe kunnen wij als ouders onze kinderen helpen?!Vraag je je af hoe je die mini-CEO of vliegende fee in huis kunt ondersteunen?


  • Speel mee: Neem een rol op je en stap in hun wereld. Ja, zelfs als dat betekent dat je het schip moet schrobben of magische spreuken moet uitspreken.

  • Voorzie ze van de juiste accessoires: Denk aan hoeden, toverstokjes, speelgoed telefoons. Je zult verbaasd zijn hoe een eenvoudig voorwerp een hele verhaallijn kan ontketenen.
  • Geef ze een van de Clover Living thema’s. Met onze magnetische thema’s geef je je kinderen de ideale start om hun fantasiespel te starten.

Zo zie je maar. Er is meer dan genoeg wat je als ouder kunt doen om je kind vooruit te helpen! 

Samen spelen is samen leren

Conclusie: Laat je stijl maar stralen!


Of je kleintje nu de Zeven Zeeën wil bevaren, over magische koninkrijken wil vliegen, of gewoon een 'koffiepauze' wil houden na een 'zware vergadering' met knuffels - laat ze! 


Deze thematische speelmomenten zijn niet alleen schattig om naar te kijken, maar ze leggen ook de basis voor zoveel essentiële vaardigheden. Dus, hijs de masten, spreid je vleugels en zet die koffie maar klaar. De magie van de kindertijd wacht op niemand! 🏴‍☠️✨📊


Handtekening Carly en Julie