De Clover Living Wall Desk versus het IKEA Kinderbureau: wij hebben ze voor je getest!

CLover Living vs IKEA

We hebben ons Clover Living Wall Desk getest tegen een IKEA Kinderbureau. En natuurlijk zijn we ontzetten bevooroordeeld, maar toch zijn we tot de conclusie gekomen dat je met de Clover Living Wall Desk écht iets bijzonders in huis haalt.


Om je te helpen, hebben we ze allebei onder de loep genomen. Buckle up!

Clover Living of toch het IKEA Kinderbureau?! Wij helpen je!


Stel je voor, het moment is daar! Je kleine wonder is groot genoeg om zijn of haar eigen werkplekje te krijgen. Geen rommel meer op de keukentafel of tekeningen die overal rondslingeren. Maar voor welk kinderbureau ga je dan? Het o-zo-bekende IKEA kinderbureau of toch het modieuze Clover Living Wall Desk?


Om je te helpen, hebben we ze allebei onder de loep genomen en vergeleken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Eerste Indrukken: Uitpakken & Monteren

IKEA Kinderbureau pakket
Clover Living Kinderbureau

Bij IKEA krijg je het welbekende platte pakket en de legendarische inbussleutel. Leuk als je houdt van puzzelen, minder als je twee linkerhanden hebt en een kind dat NU wil tekenen. 

Het Clover Living Wall Desk pakket daarentegen voelt bij het uitpakken meer aan als een cadeautje. Je merkt direct de kwaliteit, en de montage is net wat sneller is dan een IKEA bureau; het bureau inclusief krukje staat in 5 minuten met behulp van een schroevendraaier.

Het oppervlakte van het IKEA bureau is wat ruimer dan het Clover Living bureau. Dat kan fijn zijn als de kinderen ouder zijn, maar doorgaans zijn ze dan al toe aan een serieus bureau. Een kleiner bureau is net wat subtieler en past misschien op meer plekken in huis. 


Bij de Clover Living Wall Desk moet je er dan wel rekening mee houden dat je het Wallboard van Clover Living aan de muur bevestigt. Ook dat is zo gedaan en het bureau klik je er vervolgens magnetisch tegenaan én weer los. 

Dat maakt het bureau wel mobiel, maar het wallboard natuurlijk niet 💁.

Je eigen stijl toevoegen!

IKEA Kinderbureau ontwerp
Clover Living Kinderbureau

Ja, het internet staat vol met hacks om je IKEA kinderbureau te pimpen. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd voor een weekend project á la 'Hoe verander ik dit simpele bureau in een piratenschip'?


Met de Clover Living Wall Desk heb je geen hacks nodig. Het design is zo gemaakt dat je het in een handomdraai aanpast.


Magnetische accessoires, natuurlijk! Kun je je een leven zonder voorstellen? Want als je kind volgende week besluit dat eenhoorns uit zijn, en dinosaurussen in, dan switch je net zo makkelijk. Zo blijft het bureau altijd actueel voor je kinderen.Daarnaast kun je er ook makkelijk je eigen stijl op kwijt met eigen accessoires en kleuren. Dat kan natuurlijk ook bij het IKEA bureau, maar door de standaard fel witte kleur voelt dat toch minder warm en persoonlijk aan. 

Bij Clover kies je uit drie eigentijdse maar toch neutrale en warme kleuren waarmee je jaren vooruit kunt. 

Het verhogen van je kinderbureau

IKEA Kinderbureau verhogen
Clover Living Kinderbureau verhogen

Beide bureaus kun je makkelijk verhogen. Bij IKEA heb je daar een sleutel voor nodig, bij Clover Living zitten de verhogers onder het bureau en schuif je deze eenvoudig zonder gereedschap onder het bureau.

Zo zorgen beide bureau's ervoor dat ook wat oudere kinderen nog steeds aan het kinderbureau kunnen zitten. 

De Test der Tijd

Trends komen en gaan, maar de Clover Living Wall Desk blijft eenvoudig aanpasbaar. Probeer dat maar eens met je IKEA bureau zonder een bezoekje aan de verfwinkel!

Als jij je huis opnieuw wilt inrichten of aanpassen aan de nieuwste trendkleuren, dan neem je de Clover Living Wall Desk eenvoudig mee. Door de neutrale basiskleuren kun je met weinig accessoires snel een verschil maken.

Altijd een feestje met Clover Living

Conclusie!

Dat kindermeubels niet je hele leven meegaan is algemeen bekend. Een kras hier, een deuk daar. Het hoort erbij.

De Clover Living Wall Desk is natuurlijk ook niet ongevoelig voor kindergeweld maar is duidelijk steviger en stijlvoller dan het IKEA bureau. Je voelt de kwaliteit, je ziet het in het design en je merkt het aan de blije gezichtjes.

Een Clover Living Wall Desk is net een beetje extra luxe in huis. Dat voel je, dat zie je en dat merken je kinderen.

Natuurlijk is de Clover Living wat duurder en daardoor misschien niet voor iedereen mogelijk, maar het mocht je twijfelen dan zouden wij het wel weten! 🎨📚💼

Geen dertien in een dozijn maar écht iets anders. Dat vinden wij dan natuurlijk! 😉

Handtekening Carly en Julie